Reflexiones, comentarios y apuntes en un mundo disparatado aunque interesante

27.1.06

Dime con quien vas y te diré quien eres...

Havia vist moltes coses en política, però l'anunci per part del Partit Popular de fer un referèndum popular a tota Espanya per decidir si l'Estatut ha de tirar o no endavant és sens dubte de les més curioses que he vist. Bueno, dic curiosa per no dir indigna, manipuladora, i per cert, INCONSTITUCIONAL. Sí senyors del PP, INCONSTITUCIONAL, és un proposta que va en contra d'allò que estableix la norma -Constitució Espanyola de 1978- que vostès diuen ser els únics que defensen.

S'han dedicat vostès a dir moltes mentides en torn al debat de l'Estatut, recordem algunes:

1. Espanya es trenca.
2. El projecte d'Estatut és inconstitucional des de la primera fins a l'última lletra.
3. El procés d'aprovació de l'Estatut està tutelat per ETA.
4. Aquest és un projecte insolidari contra la resta de pobles d'Espanya
5. El projecte trenca la Seguretat Social.
6. El projecte trenca el Poder Judicial.
7. El projecte és una reforma encoberta de la Constitució.
8. El projecte farà que es trenqui el PSOE (per cert el que sembla que sí que es trenca és el PP)
9. El projecte ha de passar per un referèndum a tota Espanya.

Es poden dir moltes coses del PP menys que no tenen una gran fàbrica de creació de mentides. Però com diu la tradició, la mentida té les cames molt curtes, i una a una s'ha anat demostrant la falsedat de cadascuna de les afirmacions de la pitjor dreta que hem conegut durant la democràcia.

L'última curiositat ha estat el recolzament de Tejero a la proposta de referèndum de Mariano Rajoy, el fet demostra la barbaritat proposada pel cap de l'oposició. Tot i que pot semblar que Tejero és un personatge anacrònic i poc vinculat a la realitat política actual, no oblidem que va ser un militar colpista, que com no podia ser d'una altra manera recolza els plantejaments del Partit Popular i la seva caverna mediàtica. Com es sol dir: Dime con quien vas y te diré quien eres. Crec que Rajoy no és un colpista, però està perdent el nord guiat per gent que el portarà a estar molts i molts anys a l'oposició.