Reflexiones, comentarios y apuntes en un mundo disparatado aunque interesante

18.1.06

Clemente i Eto'o, marxeu del món del futbol!!!

Com ja saben els meus amics, m'agrada molt el futbol i sempre que puc veig qualsevol partit, jugui qui jugui. El passat diumenge estava veient el partit entre el Barça i el Bilbao, i quan aquest estava a punt d'acabar, Deco va tenir un gest molt lleig amb un jugador de l'equip rival. La veritat, el que va fer Deco no va estar bé però finalment ha estat sancionat amb dos partit sense jugar, en tot cas no va ser comparable amb altres fets que van succeir durant el mateix partit i que sí que hem semblen d'una extrema gravetat. És cert que durant la retransmissió no es va poder observar la salivada de l'Eto'o al defensa del Bilbao, i van ser les tremendes declaracions de Javier Clemente les que van portar la polèmica. Vull comentar amb deteniment els dos fets, per a mi molt i molt greus.

Crec que un jugador que cobra el que cobra l'Eto'o, al que se li paga per fer gols i mare meva si els fa, i ben bonics per cert, no pot fer el que va fer diumenge. És indigne pel món de l'esport que un jugador faci una salivada a un altre, i aquest tipus de comportaments han de ser sancionats amb duresa, sobretot per evitar que es tornin a repetir. Eto'o et vas equivocar, i tot i que crec que ets un jugador magnífic, hauries d'estar un temps sense trepitjar un camp de futbol.

Per altra banda està el Javier Clemente, que no m'agrada com a entrenador però respecto el seu treball. Comparar a l'Eto'o amb un simi no només va estar un error, sinó que també hauria de ser sancionat amb duresa. El fet que ell sempre hagi estat un provocador i en algunes ocasions un mal educat no li treu cap responsabilitat, en tot cas se li augmenta per reiteració.

En moments en que el món del futbol lluita contra la violència i el racisme als terrenys de joc, Eto'o i Clemente haurien de marxar una temporadeta d'aquests, no només no són exemple sinó que en són un de molt dolent, i per tant tampoc entenc que cap dels dos hagi estat sancionat i pel contrari Deco sí per un fet molt més lleu. És sens dubte un greu error del comitè de disciplina esportiva, error que espero no paguem tots plegats amb un futbol cada dia més violent i racista.

Em dona igual que sigui un jugador o un entrenador, que sigui d'un equip o d'un altre, aquest tipus de comportaments han d'estar fora del futbol, i els seus responsables també. La violència i el racisme no s'han de permetre mai, ni a l'esport ni enlloc!.