Reflexiones, comentarios y apuntes en un mundo disparatado aunque interesante

2.12.05

El PP s'ha passat de frenada

L'altre dia vaig escriure un article pel proper número de la revista Jove i Socialista, en el que intento explicar perquè crec que el PP ha perdut els papers i esta creuant una ratlla molt perillosa. El podeu llegir a continuació:

Han traspassat la ratlla

Crec que no, el Partit Popular no ha perdut els papers, crec que ha recuperat aquells que mai va perdre però que en algun moment va amagar. Ha recuperat la forma de fer política que li caracteritza quan no governa, el que d’alguna forma ve a constatar la manca de cultura democràtica que pateix aquest partit. Rajoy, Acebes y Zaplana estan convençuts que la dreta ha de governar sempre i que alguna anomalia deu tenir el sistema si aquest permet que ells no governin, i tot perquè encara no han entès que en una democràcia qui mana són els ciutadans, potser és això el que no els hi agrada, la democràcia quan actua contra els seus “interessos”.

El PP, amb la inestimable ajuda de l’església, la seva ràdio i El Mundo, està decidit a fer el que sigui per fer fora a Zapatero, no els importa res més, ni l’estabilitat, ni la fractura social, ni els perjudicis econòmics, només recuperar el poder polític per a mantenir el seu poder econòmic.

Però crec sincerament que han traspassat la ratlla, i que per desgràcia ho tenen molt difícil per tornar-hi enrere. La deriva d’extrema dreta que està adquirint la política dels populars ens recorda a altres èpoques que no vull ni esmentar ni recordar i que potser alguns enyoren. Com es pot tenir la barra de dir que el tutor de l’Estatut és ETA? El senyor Acebes no té dignitat ni res que se li assembli. Senyor Acebes, l’únic que ha fet ETA amb els socialistes és matar-los, i les seves declaracions, a part d’ofendre a tots els catalans l’inhabiliten per a fer política. Perdó, això és mentida, vostè ja estava inhabilitat des del passat 11 de març de 2004, quan va intentar enganyar els ciutadans. El que han de fer vostè, el senyor Zaplana i el senyor Rajoy és marxar de la vida política, si no accepten els resultats de les eleccions, sobren en el nostre sistema democràtic.

Aquestes declaracions són només un exemple del que està disposat ha fer al Partit Popular si no recupera immediatament el poder que va perdre per la participació en la guerra d’Iraq i pel seu tarannà autoritari. Vostès no estan en contra de l’Estatut, ni de la LOE, ni dels matrimonis entre parelles del mateix sexe, vostès estan en contra de que algú que no sigui militant del seu partit pugui accedir a la presidència del govern. Siguem clars, no ho suporten perquè en el fons no suporten el propi sistema.

No ho dubtin, aquesta batalla la tenen perduda abans de començar-la. La manipulació, la mentida, l’insult i l’autoritarisme els van fer fora del govern, i seran precisament aquestes actituds les que els hi mantindran a l’oposició durant molts anys. Per cert, per sort per a tots!.