Reflexiones, comentarios y apuntes en un mundo disparatado aunque interesante

23.11.05

Per qui es manifesta l'església?

L'església ha decidit fa un temps sortir al carrer, però per desgràcia no ho fa per aquells temes que haurien de ser l'essència del seu ideari, com per exemple la preocupant notícia que coneixíem ahir respecte a que 6 milions de nens moren cada any per desnutrició, o la gran quantitat de morts anuals a causa del VIH (per cert incentivat per una institució que no aprova l'ús del preservatiu), tampoc ho va fer contra la injusta guerra d'Irak, i així podríem seguir amb multitud de temes.

Sí que ho ha fet en canvi per temes que els hi preocupen molt, com per exemple que dues persones del mateix sexe puguin casar-se, o que l'assignatura de religió catòlica computi en el currículum dels estudiants. En el fons d'aquests debats no hi ha una intenció moral o ètica, hi ha una voluntat de supervivència. Supervivència? No seria molt més rentable dedicar-se a omplir les esglésies cada diumenge i no les manifestacions convocades en connivència amb el Partit Popular? No seria més sensat començar per tenir una ràdio, la COPE, que en comptes d'insultar i crispar treballi per a aquells que més ho necessiten?

Per sort, crec que a mida que l'església es dedica més a fer política, menys ho fa a continuar consolidant una institució antidemocràtica, que no respecta la igualtat entre els homes i les dones, que no respecta els homosexuals. En definitiva, una institució anacrònica i condemnada al fracàs en un món que ja no es deixa espantar amb "l'amenaça del purgatori". Senyors de la cúria catòlica espanyola, vostès vagin fent manifestacions, que nosaltres continuarem buscant una societat més justa socialment, i en aquest terreny no ho dubtin, guanyarem els progressistes, de fet vostès poques vegades ho han intentant.

Aprofito per demanar-vos que us subscriviu al manifest promogut pel MUCE en defensa de una escola pública laica i de qualitat.